torsdag 17 september 2009

Transportjakt

Nu är det beslutat. En Volkswagen Golf är inte tillräckligt stor för två vuxna, ett barn och hund, barnvagn och hundbur. Som det är nu är bagaget fullt när barnvagnen är ilastat. Vilket innebär att vi har haft hundburen i passagerarsätet fram, eftersom barnstolen (ja, jag vet att det heter babyskydd, men då fattar ju inte vanligt folk vad man menar) sitter i baksätt.

Visst, det funkar. Till vardags när man bara ska åka på småärenden, eller bara transportera sig. Men ska vi vara borta några dagar, vilket ju inträffar lite då och då, och behöver ha mer än plånbok med oss, infinner sig utrymmesproblem direkt. Dessutom; att något fungerar behöver ju inte innebära att det är bra.

Vad vi behöver för att göra våra vardagliga biltransporter en aning mer okomplicerade är en kombi. Och, som det nu visat sig, inte vilken liten skitkombi som helst. Efter att ha kollat runt på lite olika firmor, mätt bagageutrymmen och provsuttit baksäten har vi kommit fram till att den enda bil som kan komma ifråga är en Volvo V70. Alla andra bilar har helt enkelt för små bagageutrymmen, eller så är bilen så pass otilltalande att vi inte vill äga den. Med andra ord verkar det som man snart ska bli ägare till en stor, trygg, hederlig familjekombi. Farligt många vuxenpoäng med andra ord.

Nästa steg är att hitta en bil som inte har rullat femton varv runt jorden, men som ändå går att köpa till ett hyggligt pris. Den får dessutom gärna finnas parkerad inom ett rimligt avstånd från Malmö, så vi slipper ta semester för att kunna åka och titta på bilen innan inköp. En snabb titt på nätet ger vid handen att det kan bli knepigt, men inte omöjligt. Men en aning jobbigt , eftersom det nu stundar en tid med kännande, klämmande och jämförande innan vi står där med en "ny" bil. Som dessutom bara kommer fortsätt kosta pengar så länge man äger och använder den.

Man kanske skulle åka buss överallt i stället...


Vill du har mer trafik till din blogg? Prova Viraltrafik. Snabbt och enkelt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar