torsdag 31 december 2009

Det går bra nu.

Det händer mycket med Elin just nu. Bland annat är hon lite krasslig för första gången. Lite hosta, men det är inget som oroar och det var egentligen inte det jag hade tänkt skriva om.

Armarna har börjat gå som målsökande missiler på henne. Hon sträcker sig efter allt som finns någorlunda inom räckhåll i sin iver att upptäcka världen och hon har blivit betydligt bättre på att faktiskt greppa sakerna hon suktar efter. Dessutom har K och jag märkt en antydan till att hon faktiskt härmar oss en smula. Sitter vi vid köksbordet och läser tidningen vill hon gärna också ha en tidning att slita i och stoppa i munnen. För in i munnen ska den. Det mesta av det hon får tag i försöker hon smaka på, så nu får vi helt enkelt se till att det hon siktar på helt enkelt är för stort för att få plats innanför hennes läppar. Något sättande i halsen vill vi verkligen inte vara med om.

Härom kvällen satt K framför TV:n och bläddrade mellan kanalerna med fjärrkontrollen. Hon märkte då att även Elin aspirerade på att få sköta kanalbytandet. Som den visa mor hon är gav hon Elin en annan fjärrkontroll. Man skulle ju kunna tro att det var pedagogiskt bra och riktigt på alla sätt. Det visade sig dock att den lilla damen inte nöjde sig med vilken fjärr som helst och hon gav sig inte förrän hon fått sätta klorna i fjärren till TV:n. En bestämd liten unge är det tydligen vi lyckats skaffa oss.


Pappabloggar Sverige
Titta på andra pappabloggar och rösta på Tjuvtitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar