tisdag 15 december 2009

Julmys

Kvällen aktivitet bestod i att jag, K och Elin slog följe med Karins äldsta brors familj och begav oss till Tivoli i Köpenhamn. En ruskigt enkel sak för oss Malmöbor, men ändå blir det inte av så särskilt ofta. Om jag inte minns helt fel var jag senast på Tivoli någon gång på högstadiet, när vi som varit skolpoliser åkte det som belöning för att vi med fara för våra egna liv hjälpt andra stackars elever att i så helt skick som möjligt ta sig över det ljusreglerade övergångsstället utanför skolan.

Köpenhamn i allmänhet blir det dock lite oftare, men nu var det inte staden i sig som jag tänkte skriva om, utan just Tivoli. Anledningen till att vi åkte dit var att de varje år julpyntar hela anläggningen efter konstens alla regler och om man inte lyckas komma i julstämning är det nog inte ens värt att försöka.

Extra glada blev vi när vi gick förbi en liten butik och mannen som stod utanför bjöd på rom-spetsad glögg. BJÖD! Skulle det hänt i Sverige? Knappast. Vissa saker är helt enkelt bara bättre i Danmark.

Så vad tyckte Elin om utflykten? Förmodligen ingenting. Hon passade på att ta en fyra-timmars tupplur, så hon noterade överhuvudtaget inte att hon för första gången i sitt liv åkte utomlands. Och här gör vi oss till.


Pappabloggar Sverige
Titta på andra pappabloggar och rösta på Tjuvtitt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar