onsdag 13 januari 2010

I stridens hetta

Så har Elin fått sin första synliga skada. Knappt synlig förvisso, mest en knappt märkbar rodnad i pannan.

K hade varit ute på den dagliga långpromenaden med Ebba och hade självklart Elin med sig. När de kommit hem och K höll på att ta av Elin sin overall fick Ebba ett av sina tokspel. De inträffar lite då och då och brukar i regel innebära att hon springer fram och tillbaka som en galning och vill bli lekt med. Nu var det ju inte riktigt läge för K att med liv och lust kasta sig in i leken, vilket gjorde att Ebba till slit kom en aning när. Så pass när faktiskt att hon till slut trampade Elin i pannan under en av sina passeringar.

Elin tog incidenten ganska dåligt. Även om Ebba är en väldigt liten hund gjorde det självklart ont och dessutom blev hon nog ganska rädd. Storgråtet togs fram och enligt uppgift ska hon ha vädrat lungorna ganska bra en stund. Till slut var det hela dock bortglömt för Elins del och hon blev sitt vanliga glada jag igen.

På grund av händelsen hamnade Ebba i onåd hos K och fick matchstraff och utvisades till sovrummet ett tag för att tänka över vad hon gjort. För sådan är hon (Ebba alltså), hon är väldigt bra på att reflektera över vad hon gjort och har fattat det här med handling och konsekvens. Ehhh...

För att vi inte ska få socialen på oss ska det tilläggas att det i normala fall fungerar väldigt bra mellan Elin och Ebba. Kommer Ebba in i rummet får hon ofta en blick och ett leende eller skratt från Elin. Och Ebba uppehåller sig ofta i närheten av Elin och de är klart intresserade av varandra. Det ska bli kul att se hur Elin blir mot Ebba när hon blivit lite större.

1 kommentar:

  1. Jag är övertygad om att det är väldigt nyttigt för barn att växa upp med hund i hemmet, och det är ju dessutom roligt. Vi har också planer på vovve så småningom, men det måste tyvärr vänta lite.
    Vore skoj med en bild på era prinsessor tillsammans! :)

    SvaraRadera